OPPLEVELSER

Vi er så heldige å ha et yrke hvor vi ofte får sterke, morsomme, pussige eller rørende opplevelser. På denne delen av nettsiden ønsker vi å dele noen av disse øyeblikkene med den som har lyst til å se. Velbekomme!

Et hyggelig oppdrag for Fagbladet. Fire år gamle Nor Solvoll-Myhre har en sjelden nevrologisk sykdom. Han får ri som terapi. Da han kom gående mot hesten i gå-apparatet sitt så prosjektet litt uoverkommelig ut for en som ikke har peiling. Men se på Nor i salen! Rideterapeut Rita Engseth forteller at samspillet mellom hesten og gutten utretter ting som ingen tekniske innretninger klarer.

 
Erik_Fjell

Dette bildet tok vår gode nabo, Svein Idar Hansen, av Erik under opptakene til filmen “Perler i Salten”. Bildet pryder filmens dvd-plate. Takk, Svein Idar!

TILIUT

Caroline Holmen (t.h.) er en av ungdommene vi møtte da vi reiste rundt til alle landets fylker for å dokumentere gode tiltak for ungdom som faller utenfor. Oppdragsgivere var Fylkesmannen i Nordland og Universitetet i Nordland. Caroline fra Hammerfest er en solskinnshistorie til å bli glad av. Hun har sluttet å ruse seg, og hun ventet barn sammen med samboeren da vi møtte henne. Hun lovpriser Tili:ut-prosjektet og prosjektleder Nina Onsaker Skjelbred (i midten) og politibetjent Helga Berg, som begge har spilt en stor rolle i hennes snuoperasjon.

 

Image1B

Enkelte intervjuer foregår i vakrere omgivelser enn andre. Hanne (t.h.) intervjuer Marit Ellisiv Bakken på Røssnesodden med de fantastiske Småtindan i bakgrunnen. Opptaket var til filmen “Perler i Salten”.

Image7

Tenk, dette geværet brukte en pur ung gutt som het Knut Hamsun til å skyte fugler med hjemme på Hamsund, fikk Hanne vite da vi gjorde opptak der. Ved en anledning skjøt han og en kamerat løs på gårdens høner, siden de var så lette å få has på. Det ble ikke populært.

Image13B2

Elin Kvamme fra Saltdal er sykkelpromotør på sin hals, og på halsen av hennes sykkel sitter denne “gallionsfiguren”. Sykkelen er en spesialutgave i begrenset opplag fra DBS.

Orion

Erik blir aldri kvitt sin barnslige begeistring for fly, og her er han i sitt ess om bord i et av Forsvarets Orion-fly på veg til Island. Øverst til høyre hilser en amerikansk F18 på. Nederst er en norsk F16 klar til take-off.

Mannskoret

Dette er et av våre morsomste bilder. Ikke på grunn av bildet i seg selv, men fordi vi holdt på å knekke sammen da vi hørte hva folk på Kjerringøy kaller denne samlingen av breiflabber som henger til tørk: Kjerringøy mannskor!

Lerhol

Torstein Lerhol er et av de største menneskene vi har møtt. Han er rammet av en helt spesiell muskelsvinnsykdom. Han beskriver seg sjøl betegnende nok som “beinrangel”. Hans fysiske handikap har ingen betydning for det som foregår i toppetasjen, nærmest tvert i mot. Han er et uvanlig klokt og reflektert menneske. Han er bedriftsleder, politiker, ambassadør for Sjunkhatten folkehøgskole i Valnesfjord, og han gjør et uutslettelig inntrykk på dem som er så heldige å få møte ham.

Nordpolen

En av Eriks mer spesielle opplevelser var å være basesjef for nordpolekspedisjonen “From the South to the North”. All ferdsel foregikk med fly. Isfiskebildet er fra Lake Hazen, en åtte mil lang og en mil bred innsjø helt nord på Ellesmere Island. Det lille bildet til høyre for fiskebildet viser noen av utfordringene: å tine en flymotor som ikke vil starte i 35 minusgrader, ute i felt. Til høyre er gjengen framme på polpunktet.

Hverdagsrehab 8

Liv Kristiansen (nærmest) er et fantastisk menneske vi møtte under jobb for fagbladet Fysioterapeuten. Utfordringene etter et slag er store, men hennes vilje til å jobbe seg videre imponerte. Hun fikk god hjelp av blant andre Liv Sundseth i Bodø kommunes prosjekt “Hverdagsrehabilitering”. Vi synes den flotte damen var tøff som slapp fotograf og journalist så nær innpå seg.

Maneskinn

Av og til har medarbeiderne i Videofabrikken fri. Hva er da bedre enn en tur med bål og fullmåne sammen?